2012. december 31., hétfő

Szilveszteri szösszenet

Az év utolsó napjára jutott talán az év legszebb felvétele. Nálam most ez viszi a pálmát.

Ahogy a kis kék sapkás a széncinege felé repül, mint aki magot vinne a választottjának és még a széncinege figyelme is tökéletesen a kék cinegére mered.

Sok nevet lehetne adni a képnek. "Ajándék magnak ne nézd a héját" vagy valami hasonlót!

2012. december 30., vasárnap

Így startolnak ők!

 A landolás után a megszerzett magokkal tovaröppent madarakról készült képek hasonlóan csodás látványt nyújtanak. Összeválogattam néhányat közülük.














2012. december 29., szombat

Karvaly a cserjésben!

Karvaly a cserjésben!


  Vissza-visszatérő téma a vissza-visszatérő karvaly. Én  naponta 5-6 alkalommal 10-15 percet (ha sikerül otthon lennem és az idő is kegyes hozzám) tudok az etető megfigyelésével tölteni és mondhatom nap egy alkalommal biztos látom a karvalyt az etetők környékére becsapni.

  Az etetői nyüzsgés hirtelen alábbhagy, az összes madár szerteröppen, valamely sűrű bokor fa védelmébe. A karvalyt ez nemigazán érdekli, úgy ahogy van utánuk vágódik az ágak közé és oly sebesen és ügyesen manőverezik mint Kimi Riakkönen az autók között. Egyik ilyen vadászatán sikerült néhány képet elcsípnem, bár nem a legtökéletesebb, de sokat elárulnak

.
 



"Ajánlom" Tóth Gabi olvasómnak.

2012. december 24., hétfő

Gerlék szeretetteljes karácsonyra

Gerlék szeretetteljes karácsonyra!

Nekem mindig békét és nyugalmat sugároznak kedvenc kis gerléink. Mikor rájuk pillantok tudom nagy bizonyossággal kertünk szülöttei. Idén 4 fészekaljat sikerült fellelnünk a kertbe. Nekik kis búzát és kukoricát mindig szórunk az etetők környékére.



Szeretettben teljes karácsonyt kívánok minden olvasómnak!

2012. december 21., péntek

Így landolnak ők!

Érkezés a tett helyszínére!


  Néhány pillanat, landolás közepette!


 





2012. december 20., csütörtök

Aki bújt, aki nem, repülök!

Aki búj, aki nem, repülök! 

 Néhány napja a terasz egy védett részére kihelyeztem egy kis fém kaspót, benne fekete napraforgóval. Vele szembe mér régebben is lógott egy kerámia madárházikó. Nagy kedvel látogatják a cinegék néha egymást elzavarva, elkergetve. Sok, sok jó kép készült erről az etetőről is, de ez a kettő igen mulatságosra sikerült. Mintha  bújócskás-fogócskás kerti játékot játszanának.

2012. december 16., vasárnap

A Tengelic színre lép!

A Tengelic színre lép(repül)!




Hatásos belépő, bár a lányok kis csámpinak nevezték megjelent kis vendégünket. Sajnos csak ezt a hírnököt sikerült lefényképeznem, pedig a kertvégi magas akácfák jelenleg is telis tele vannak tengeliccel. Itt is látszik, amíg van mit eszegetniük a megszokott kedvenc táplálékukból, csak esetenként térnek be az etetőkre.
   .



2012. december 15., szombat

Az őszi disztök mint...

  Életem párja egyik kedvencei a dísztökök, külön helyük van a kertben, sok-sok féle fajta formát termelget. Melyek ősszel a lakás csodás díszei. De karácsony közeledtével átveszik a lakás díszítését az ünnepi díszek, így a tökök újra az udvarra kerülnek. Mivel nemvolt szívünk egyből a komposztba szórni őket a teraszt díszítették tovább.

..és láss csodát néhány darabot a madarak elkezdték megdézsmálni.



2012. december 8., szombat

A kötéltáncos és a ..

A kötéltáncos és az erőművész.



Mindig akadnak kedvenc képek, ezek is közéjük tatoznak. A széncinege barátunk egy másik társának próbált erőt demonstrálni, de az elkapott pillanat nekem egy kötéltáncost juttat eszembe. Kékcinkénk pedig mint egy igazi hős úgy tartja ki magát a diótartón.

2012. december 2., vasárnap

Teli csőrrel

 Talán a napraforgó mag megszerzése és távolabbi helyre vitele a biztonságos élelem elfogyasztás módja, egy a helyben nyílt terepen fellógatott dió elfogyasztása biztos több rizikóval jár.