2013. február 13., szerda

Ha egy tengelic csapat...

 Biztos a ramazúri ha megjelennek csodás kis pintyeink, nem volt ez másképp vasárnap szinte egész nap. 30-40 fős csapatok szállták meg az etetőket és környéküket és igazi küzdelmet varázsoltak a helyszínre. Az ért volt néhány bátor széncinege és kamikaze kékcinke.

















2013. február 11., hétfő

Zöldike az etetőn és a hóban

 A hatalmas hó és a mínuszok százával hozták a madarakat az etetőkre. Volt nagy ricsaj, melyet leginkább néhány  harcias pinty okoz. A zöldikék az átlag kosztolóknál testesebbek, így ők nagy nyugalommal eszegetnek és csak néha-néha vicsorognak egyet.A képeken jól látszik,amint egy csodás színű hím az egyik etetőn eszeget, a hóban lévő tojó jóval haloványabb.










2013. február 10., vasárnap

Mohó Parus


E képek alapján nyugodtan nevezhetnénk Mohó Parusnak e két éhes cinegét. Ahogy az ember jobban megnézi a képet látja hogy még csak ezen az etetőn 3 szabad helyen is keresgélhetnének, de nem ők mint a csökönyös szamarak kitartanak az eredi elképzelésük szerint. Majd együtt riadnak fel az etetőről. Nem ismerős ez a szokás az emberi lényeknél is megfigyelhető.

Ma hihetetlen sokan voltak az etetőkön 3x kellet utánatölteni, pedig van etető "nem kevés".

További képek később.


2013. február 2., szombat

Lépten nyomon a Kolping madarai II.



Pintyek mindenütt
egy csodás téli vendég, fenyőpinty




 Pintyek serege vette körül a szálloda szomszédságában lévő etetőt és a közeli cserjéseket. Fenyőpintyek, eredéi pintyek, zöldikék, tengelicek és nagy örömömre egy nagyobb csapat meggyvágó tette színessé a sétámat.

A meggyvágók " c c c" hangjai mindig a bokrok mélyéről halhatóan érkeztek, vagy mintha mindenütt röpködnének, szinte mindig megtévesztettek, és szinte mindig a környék legmagasabb ágain nézelődtek.
egy meggyvágó folytat érdemi megbeszélést egy fenyőpinttyel

egy csodás meggyvágó tojó, alul pedig egy hím



Varjak jelentek meg az égen, ő így figyelte a történést


Az erdei pinty hím tollazata is igen pompás.