2012. november 2., péntek

Sok-sok éhes vendég az...


Sok-sok éhes vendég az épülő új madárvárosban.

Ha beköszönt a fagy, nálam már tárva nyitva találhatók az etetők a madarak számára és mivel az elmúlt napokban igen kemény éjszakék voltak felénk, meg látszott az etetőkön nyüzsgő madarak számán.

Az ősz első madárprojektje a lányokkal közösen építgetett, fejlesztgetett madárváros. Házakkal, templommal és egy régi világítótoronnyal a munka nagy részén már túl vagyunk.

Ez az a dolog ami többszörösen is örömet tud okozni. Amikor készítjük, mikor nézzük és természetesen a kis vendégeknek is nagy örömet okoz.6 megjegyzés:

 1. Nagyon jó lett! :)) Engem is mosolyra késztetett, ahogy nézegettem a képeket. Szuper lett a kis miniatűr városka, nálatok aztán tényleg szuper dolguk van a madaraknak, teljesen el vannak kényeztetve, ami persze egyáltalán nem baj! :) Már mi is etetünk, betáraztunk a szotyival, még mikor nem volt annyira "szezon", mert olyankor hirtelen horribilis összegeket kérnek egy kiló szotyiért :(
  Egyenlőre még csak a cinkék jönnek, de idővel talán megint bővül a látogató fajok száma :)
  Erika

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Erika!
   Köszönjük, ahogy a madarak nekünk is megköszönik az állandó jelenlétükkel. A helyi terményesnél jelenleg 180 ft/kg a napraforgó, bár 4 éve még 100 ft volt.
   Péter

   Törlés
 2. Szia Péter!
  Az akkor még így is baráti ár, mert itt Pesten én 250 forintért vettem kilóját és akkor még a többi helyről ne is beszéljek, van ahol 350-et is elkérnek. Anno beszéltük, hogy Pesttől kijjebb már olcsóbbak a nagyobb kiszerelések a terményboltokban, de sajnos nem tudunk elmenni kocsi nélkül elhozni kb. 20kilót, mert úgy megérné :(
  Azért lesz mit enniük szerencsére :))
  Erika

  VálaszTörlés
 3. Szia Péter!
  Gratulálok a madárvároshoz nagyon jó lett és minden tiszteletem,hogy gyermekeidet ilyen madárszeretetre neveled.
  Naprafogóval én is bajban vagyok ugyan is ahogy írjátok csillagászati áron kapni,de mi sem hagyjuk éhezni a tollasokat.
  Üdv Karesz

  VálaszTörlés
 4. Szia Karesz!
  Köszi a lányok nevében is.
  Még csak november eleje van de már most folyamatosan váltják egymást az olykor 10-12 fős cinege csapatok és osztozkodnak a magokon. A diótartóból néhány perc alatt kiesznek a hat diót.
  A párom szerint a környék összes madara hozzánk jár, ki lehetne írni, hogy madár hotel teljes panzióval.
  Péter

  VálaszTörlés
 5. Nagyon örülök, hogy folytatod a blogot ;-)
  Egy ilyen madárvároskában szívesen eléldegélnék! :-)
  Ügyesek és kreatívak vagytok!

  VálaszTörlés