2012. december 20., csütörtök

Aki bújt, aki nem, repülök!

Aki búj, aki nem, repülök! 

 Néhány napja a terasz egy védett részére kihelyeztem egy kis fém kaspót, benne fekete napraforgóval. Vele szembe mér régebben is lógott egy kerámia madárházikó. Nagy kedvel látogatják a cinegék néha egymást elzavarva, elkergetve. Sok, sok jó kép készült erről az etetőről is, de ez a kettő igen mulatságosra sikerült. Mintha  bújócskás-fogócskás kerti játékot játszanának.

8 megjegyzés:

  1. Kedves Péter! Régóta figyelemmel kísérlek, sok sok ötletet és örömet adtál -most ez a "fűzött" mogyorós is ellopásra kerül, ha nem bánod. Családom már bolond madaras asszonynak hív, de megéri! Fotózom is őket, több kevesebb sikerrel. Tegnap is lencsevégre került egy aki eddig nem járt a kertemben, de nem ismerem fel, Te biztosan tudnád ki ő, segítenél? :) Képet hogyan tudok Neked küldeni? Előre is köszönöm: BTg

    VálaszTörlés
  2. Kedves Gabriella!
    Minden hasonló bejegyzés után örül a szívem! Csodás amikor mások is hasonlóan rajonganak értük és örülök, hogy megéri írogatnom. A képeket a (balipeter68@gmail.com)címre tudod küldeni. Várom és remélem tudok segíteni.
    Péter

    VálaszTörlés
  3. Kedves Péter, küldtem a képeket-kicsit többet is, mert szeretném tudatni, hogy igenis nagyon megéri írogatni és vezetni az oldalt:)))
    g.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Gabi!

    Köszönöm a képeket!
    Csodás képeket küldtél!! Szépek és jók!
    Irigykedem milyen színes nálatok a madárvilág.
    A vörösbegyért és az őszapókért külön irigykedem, de a csicsőrke is aranyos. A csonttollú madár amire kíváncsi vagy. Igazi téli vendég és általában csapatban érkeznek. A mi kertünkben még nem jártak, vagy legalább is nem láttam őket. A bogyós növényeket szeretik. A képek közül néhányat felraknék az oldalra, ha nem bánnád.
    Üdv:
    Péter

    VálaszTörlés
  5. Kedves 3Grácia Apuka! Köszönöm a dicsérő szavaidat, nagyon jólesik, egy igazi hozzáértőtől! Igazad van csapatban jöttek -ezek szerint csonttollúak:)nem csoda ha nem ismerem őket,Nálad nem találtam- 5-en érkeztek, de a csapatképek nem lettek jók:) S az alma is tényleg "bogyós", nagybogyós és fagyott állapot után finom, mert az almafán eszegettek. Tó melletti városban lakom, lehet ezért a sokszínűség(?) Megtisztelsz, ha kerülhet képem az oldaladra! Figyellek mindíg, köszönettel: g

    VálaszTörlés
  6. Elnézést,hogy így az Ünnepek alatt zavargok Péter, ezúton is Áldott Karácsonyt kívánok...
    karvaly-kérdés: szeretek minden állatot gyönyörű ő is. Létezik,hogy megjelent, most látom először, egész nap egy fűzfán üldögélt, és ettől a kis énekesek nem jöttek enni..?? Aggódtam kicsit, érdekes volt:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Gabi!
      Minden madárbarátnak kényes kérdése, ha jobban belegondolok a szívünk mélyén csodás egy ilyen madarat közelről megfigyelni, de a kis kedvenceket ne bántsa. Hát ez a kettő egyszerre nem megy. Nálunk rendszeresen be.be csap az etetőkre, nemrég sikerült is lefotóznom. Minden alkalommal amikor megjelenik, nagy riadalom támad a kertben, de néhány perc múlva mintha mi sem történt volna úgy eszegetnek tovább. Ha nálatok az etető közvetlen szomszédságában figyel az mindenki baja, neki és nektek sem jönnek a madarak. Nagyon ijedős madár az első jelre tova száll, akár egy kilincs hangjára is. Azt ajánlom, ha már uncsi hogy ott van, nyissatok ajtót.
      Kellemes karácsonyt!
      Péter

      Törlés
    2. Szia, Péter!
      Valamit akkor elnézhettem, mert nem csak "kilincset nyikorgattam", én bizony kiabáltam is Vele:))) Nagy volt, szép volt, ragadozó volt az biztos, éhes is volt, mert nagyon türelmesen üldögélt tovább. Mindenesetre már megnyugodtam, 2 napba telt mire visszajöttek az apróságok. Köszönöm a gyors válaszodat, és én is kívánok-egy régebbi bejegyzésben olvastam- havas, napsütéses időt a tökéletes fotózáshoz! :))) g

      Törlés